Referenties

Ervaringen van cliënten

Roos: “Toen ik bij Deleaan kwam, was ik een hoopje ellende dat zowel fysiek als lichamelijk overweldigd was door de rouw na het verlies van mijn moeder. Heel rustig hebben we samen naar de kluwen van verdriet gekeken die er in me zat en die kluwen stukje bij beetje ontward. Ze gaf me nuchterheid en klaarheid op het moment dat die bij mezelf heel ver te zoeken waren.”   

“Deleaan heeft mij laten inzien dat het belangrijk is om stil te staan bij wat je verloren hebt. Door kleine oefeningen ben ik erover gaan nadenken, wat uiteindelijk heeft geleid tot acceptatie.”

Jaap: “Na het plotselinge verlies van mijn moeder, waar ik het heel moeilijk mee had, heeft Deleaan door goed naar mijn wensen geluisterd te hebben mij op een adequate en prettige manier geholpen om het verdriet verdraagzaam te maken voor mijzelf. Daarbij heeft ze mij fijne handvaten toegereikt om eerst aan het herstel te kunnen werken en vervolgens het verlies een plek te geven. Het verlies is groot, maar door de prettige begeleiding van Deleaan heb ik meer rust kunnen vinden en zit ik daardoor weer heerlijk in mijn vel.” 

Maickel: “Deleaan heeft mij ontzettend goed geholpen. Ik was in het begin vrij sceptisch omdat ik nooit eerder therapie had geprobeerd, maar nu vraag ik me af waarom niet. Dank je wel voor de mooie gesprekken.”  

“De puzzelstukjes vallen stap voor stap in elkaar. Je leert bewust na te denken over de reden(en) van bepaalde gevoelens en hoe dat voor iedereen om je heen weer anders kan zijn. Door te denken in mogelijkheden sta je na een bijeenkomst weer een stuk sterker in je schoenen. Soms heb je net dat beetje extra nodig om te verwoorden wat je echt voelt. Begrepen worden voelt fijn!”

“Op het Hyperion Lyceum zijn we in het schooljaar 17-18 twee rouwgroepen gestart, een voor de bovenbouw en een voor de onderbouw. We wilden de mogelijkheid bieden om het onbespreekbare onder leeftijdsgenoten toch bespreekbaar te maken. Daarmee konden de leerlingen die een groot verlies hebben meegemaakt, ervaren dat zij niet de enige zijn. We wilden de kinderen meegeven dat we ze wel degelijk zien, ook al praten we met hen zelf niet over de rouw of over het verlies. De samenwerking met Deleaan was prettig en professioneel. Ze kwam haar afspraken na en nam initiatieven om het project naar een hoger niveau te tillen. De leerlingen die hebben deelgenomen aan de rouwgroepen waren positief over deze vorm van begeleiding en een enkeling is individueel doorgegaan. ” 

Reineke Hesselt van Dinter, Zorgcoördinator Hyperion Lyceum voor VWO+, Amsterdam

Meer weten wat ik voor jou Kan betekenen?   CONTACT